Kreditkort

En af kreditkortets væsentligste fordele er, at du næsten aldrig er bundet af din øjeblikkelige kontantbeholdning. Kortet kan især anbefales til de store udskrivninger såsom hotel, biludlejning, middage og andre større poster. Kreditkortet tilbyder en nem og sikker måde at betale på, og er næsten altid en nødvendighed, hvis du skal reservere hotel eller bil. Kreditkortet giver typisk op til en måneds kredit uden rente, og gør det efterfølgende enkelt at gøre rejseudgifterne, da de fremgår klart og tydeligt af kontoudtoget, som omregnes til danske kroner uden at vekselgebyrer bliver tillagt.

For at få et kreditkort skal du tegne et abonnement som løber for et år af gangen. Årsgebyret for et kort svinger mellem 200-1200 kr. og afhænger især af hvor stor kredit der gives pr. måned. Kortene fås i mange udgaver med varierende grader af fordele, herunder: rejseforsikring, adgang til lounges rundt omkring i lufthavnene samt optjening af bonus point med udvalgte flyselskaber.

Som basis udrustning for den rejsende kan anbefales et Visakort, som er billigt og samtidig det mest accepterede af kreditkortene med mere end 22 millioner brugssteder. Prisen for kortet er ca. 150-200 kr. årligt, og fås gennem din bank som udsteder det som et kombineret Visa/Dankort. Teknisk set er Visakortet et debit kort - så vær opmærksom på at kortet ikke giver kredit, derimod trækkes diverse beløb umiddelbart på din "hjemlige" bankkonto.

Ulemper ved kreditkortet er, at nogle forretninger lægger 3-4 % oven i prisen, når du betaler med kort, samtidig er det relativt dyrt at hæve kontanter, gebyrer på 30-50 kr. eller et par procent af det hævede beløb er ikke usædvanligt. Hvis du har store udgifter, skal du være opmærksom på at kreditkortene har begrænsninger på det beløb du må trække pr. løbende måned, typisk fra 15.000 til 50.000.

TIP: På de fleste kreditkortfirmaernes hjemmesider finder du en såkaldt "ATM-LOCATER", her kan du tjekke, om du kan hæve kontanter på dit rejsemål samt læse en vurdering om kortets anvendelsesmuligheder på stedet.

God og sikker brug af kreditkortet


Sammenlignet med det enorme antal transaktioner, der foretages med kreditkort, er det kun forsvindende få, der oplever svindel. Her et par gode råd til sikker og god brug af dit kreditkort:

  • Opbevar altid pinkode og kort adskilt
  • Gem alle kvitteringer, så du efterfølgende kan sammenholde dem med dit kontoudtog. Vær især opmærksom på træk fra biludlejning eller hoteller, der godt kan finde på at trække beløb, som du ikke er informeret om.
  • Før du underskriver en kvittering, så tjek at dato og beløb er korrekte. Hvis der er tomme felter til eventuelt drikkepenge - så streg dem ud, så de ikke efterfølgende kan udfyldes.
  • Tjek kortets udløbsdato, så du ikke pludselig står med et ugyldigt kort.
  • Noter før afrejse kortnummeret samt hvilke telefonnumre du skal kontakte for omgående at få kortet stoppet i tilfælde af tyveri.
  • Medbring pas, hvis du skal i en bank og hæve på kortet.

Hvad Er Prisniveauet

Big Mac indekset startede egentlig som en spøg, men er siden blevet så populært, at det toneangivende finansmagasin "The Economist" hvert år i april opdaterer indekset som giver et fingerpeg om prisniveauet i en række lande. BIG MAC INDEX
© Copyright 2008 Rejser.Net ApS